top of page

DENIP. Dia Escolar de la No-violència i la Pau


Com cada any, el 30 de gener celebrem el DENIP, el dia que commemorem l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, per fomentar l’educació en valors com la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Aquest any, els alumnes d’Educació Infantil i Primària han treballat la pau i la convivència. Han fet un colom de la pau que han decorat amb papers de magdalenes pintats i escrits amb aquells valors que ajuden a mantenir un ambient de pau i convivència: saber demanar perdó, dialogar, estimar, ajudar-se, etc.

Per a la seva banda, els alumnes de Secundària i Batxillerat han tractat la “Declaració Universal dels Drets Humans”. Cada classe ha debatut sobre un dels diferents articles d’aquesta declaració, traient-ne diferents reflexions que han ajudat a entendre millor els drets de tots els homes i dones del món. A l’entrada de l’escola, s’ha creat un mural, amb la figura del colom de la pau, on s’ha anat col·locant idees i reflexions en defensa d’aquests drets.

I com acte de cloenda, tot l’alumnat i el professorat ens hem aplegat a la pista de futbol per llegir un breu manifest, explicant tota la feina feta a classe i prenent el compromís de seguir lluitant per fer realitat aquests valors al nostre món. Al final de l’acte, vàrem enlairar globus de color blanc, amb l’aplaudiment de tothom.

Va estar una jornada molt reeixida, on volem agrair a tothom el seu compromís per la pau.


46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page