top of page

44. Palmera canària

Phoenix Canariensis

Família: Arecàcies

Castellà: Palmera canaria

Francès: Palmier des canaries

Anglès: Canary Island date palm

Descripció: palmera dioica d'estípit únic de fins a 80 o 90 cm de diàmetre i que pot arribar a una alçària de 20 m. Les palmes, arquejades, d'una longitud entre 5 i 6 m i de color verd fosc, són pinnades i, per la seva abundància -més de 50-, formen una capçada important i molt espessa. Floreix a la primavera, amb les flors de color groc. Els fruits, que apareixen a finals d'estiu, són ovats, globosos i de color taronja amb embolcall groc. Són dàtils, poc apreciats tot i ser comestibles pel seu escàs sabor.


Origen i habitat:


Usos: A l'illa de la Gomera es fan servir per produir “Guarapo”, una beguda fermentada que s'elabora amb el suc dolç que s'extreu de la palmera de les Canàries.67 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page