top of page

45. Palmera datilera


Phoenix dactylifera

Família: Arecàcies

Castellà: Palmera datilera

Francès: Palmier-dattier

Anglès: Date palm


Descripció: palmera que pot arribar als 20 m d'altura, normalment d'un sol estípit força prim, entre 40 i 50 cm de diàmetre, que en moltes ocasions es corba. La capçada, no gaire frondosa, està formada per palmes pinnades de color verd pàl·lid grisenques. Té una llargada entre 6 i 7 m, amb espines dures de fins a 20 cm de llarg a la part inferior del pecíol. Floreix entre els mesos d'abril i juny, amb flors masculines de color crema i femenines de color groc. Els fruits, molt aprofitats, són els dàtils, baies allargades entre 2,5 i 8 cm, al principi de color rogenc ataronjat i, quan són madures, castany vermellós.


Origen i hàbitat: nord d'Àfrica i oest d'Àsia.


Usos: un ús molt popular de les fulles d'aquesta espècie és la confecció de les tradicionals palmes del Diumenge de Rams.58 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page