top of page

75. Pebrer bord


Schimus molle

Família: Anacardiàcies

Castellà: Falso pimentero

Francès: Faux-poivrier

Anglès: Peruvian pepper


Descripció:

Arbre perennifoli que creix ràpidament que pot arribar als 15 m d'alçada. En el tronc podem trobar abundants nusos amb una escorça rugosa i fosca. Les branques són flexibles amb una aparença pèndula i de color castany. Té unes fulles llargues i primes compostes per folíols de forma lanceolada, amb un marge dentat i sencer que desprenen bona olor. Les seves flors tenen un color groguenc verdós i formen inflorescències ramificades. El fruit que dona són unes drupes vermelles, juntes en raïms penjants amb una olor molt semblant a la del pebre.


Origen i hàbitat:

Els seus orígens són dels altiplans de Bolívia, del Perú i Xile. Resisteix bé a les insolacions i períodes de sequera, ja que no és una espècie exigent pel que fa al sòl, en canvi no resisteix les glaçades.


Usos:

Es fa servir en olis essencials. Les seves fruites es poden consumir, però en mínimes quantitats perquè no és bo per la salut.

47 views0 comments

Recent Posts

See All