top of page

75. Pebrer bord


Schimus molle

Família: Anacardiàcies

Castellà: Falso pimentero

Francès: Faux-poivrier

Anglès: Peruvian pepper


Descripció:

Arbre perennifoli que creix ràpidament que pot arribar als 15 m d'alçada. En el tronc podem trobar abundants nusos amb una escorça rugosa i fosca. Les branques són flexibles amb una aparença pèndula i de color castany. Té unes fulles llargues i primes compostes per folíols de forma lanceolada, amb un marge dentat i sencer que desprenen bona olor. Les seves flors tenen un color groguenc verdós i formen inflorescències ramificades. El fruit que dona són unes drupes vermelles, juntes en raïms penjants amb una olor molt semblant a la del pebre.


Origen i hàbitat:

Els seus orígens són dels altiplans de Bolívia, del Perú i Xile. Resisteix bé a les insolacions i períodes de sequera, ja que no és una espècie exigent pel que fa al sòl, en canvi no resisteix les glaçades.


Usos:

Es fa servir en olis essencials. Les seves fruites es poden consumir, però en mínimes quantitats perquè no és bo per la salut.

50 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page