top of page

Trocamba


Benvolgudes famílies,

El passat 26 d’abril, les delegades i delegats verds de l’escola vam participar de la TROCAMBA, la trobada de delegats verds de les escoles i instituts de Sant Feliu de Llobregat.

La jornada va estar ben farcida d’activitats que vam començar a La Salut (Collserola). Allà vam fer uns jocs de coneixença, per grups, per trencar el gel i saber qui érem i de quines escoles veníem. Ja havent conegut una mica els companys, els alumnes de primària, van intercanviar totes les experiències i tasques que durant el curs duen a terme a les seves escoles com a delegats verds i comitè ambiental. D’altra banda, els alumnes de la ESO durien aquest intercanvi més endavant.

Posteriorment vam començar els tallers que des del servei de medi ambient de l’Ajuntament de Sant Feliu ens havien preparat.

El d’anellament d’ocells: vam aprendre quins són els paràmetres que es registren quan s’anella un ocell, el nivell de greix, la musculatura, mida, pes, sexe... Ocells que un cop anellats vam tornar a alliberar.

El de ratpenats: vam conèixer totes les característiques d’aquests animals tant fascinants, i a més, ens van regalar un cau per posar-ho a cada escola.

Jocs d’aus i animals terrestres: amb una metodologia molt engrescadora vam aprendre quins animals terrestres i quines aus trobàvem en la serra de Collserola.

Taller de plantes: observant les plantes i arbustos del nostre voltant, vam interioritzar els diferents usos (medicina, gastronomia, etc.) d’algunes espècies vegetals que tenim tant a prop.

El de papallones: uns petits i bonics insectes que ens a serveixen com a bioindicadors dels bon estat de salut dels nostres ecosistemes.

El de seguiment de rastres: estudiant les petjades, els excrements, les egagròpiles o les restes de menjar, som capaços de descobrir de quin animal es tracta.

La vida en una bassa: a on vam veure quines espècies hi trobem i quin desequilibri originen les espècies invasores.

Un cop acabats els tallers, els alumnes més grans vam anar uns al Centre Cívic les Tovalloles i uns altres al col·legi Verge de la Salut. Allà van fer l’intercanvi d’experiències organitzant una fira de pòsters. Cada escola explicava a la resta quina/es accions havien dut a terme als seus centres. I per a comprovar si ens havíem xopat bé amb tota la informació, vam participar en un kahoot (joc de preguntes a resoldre per equips des del mòbil). Alhora, allà a la Salut, un alumne de cada grup de primària es va reunir per preparar la cloenda, que sempre té lloc davant d’alguns representants de l’Ajuntament.

Tots ens vam reunir al Paula Falguera. Temps de descans i esbarjo per comentar les anècdotes de la jornada. A la sala d’actes, molts dels alumnes de la nostra escola van explicar als representants de l’Ajuntament (regidor de Medi ambient i regidora d’Educació) i del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, què havíem fet en la Trocamba del 2018.

I per finalitzar ens vam fer la foto de totes les delegades i delegats verds al costat del Ginkgo biloba, l’arbre que vam plantar l’any passat per celebrar el 10è aniversari de l’Agenda 21 a Sant Feliu.

A continuació teniu un recull de fotos que ens vam fer, i si voleu fer una ullada al vídeo-resum que ha realitzat des de l'ajuntament, feu clic aquí.

113 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page